Missie

Bakkerij Vonk maakt brood en banket voor de fijnproever. Fijnproevers in alle soorten en maten. Met een bijzondere smaakvoorkeur. Liefhebbers van donker of licht, luchtig of stevig, met en zonder pitjes en fans van een harde of zachte korst. Gebakssnoepers die van fris houden, of juist zoet, grote punten lusten of een lekker, klein petit fourtje. Voor lekkerbekken die een allergie hebben of zich aan een dieet moeten houden.

Passie

Geert heeft maar één passie (nou ja, naast zijn familie dan): brood en banket. Werken met de mooiste ingrediënten, spelen met de rijstijd, op zoek naar de beste smaken. In zijn bakkerij werkt hij het liefst met natuurlijke grondstoffen.

Het geheim
Of het nu nog geheim is, we denken van niet. Het brood van bakkerij Vonk is herkenbaar uit duizenden. Geert houdt er namelijk van om zijn deeg ‘op het randje’ te laten draaien. Voor het rijzen neemt hij zo’n 4,5 tot 5 uur de tijd. Van de bolrijs, via de puntrijs tot de narijs. Want dan, zegt hij, heeft het gist precies zijn werk gedaan.

Desem, een specialiteit
Zoals desem als natuurlijk gistmiddel. In de speciaal aangeschafte desemketel wordt het moederdesem bewaard onder speciale bewaaromstandigheden. Het rijpingsproces van het desem komt namelijk heel nauw en laat je niet aan het toeval over.

Bestaat Geert Vonk echt?

Jazeker, Geert Vonk is een échte bakker! Het pand aan de Hogestraat deed al tientallen jaren dienst als bakkerij toen Geert en zijn vrouw Yvonne de winkel in 1989 overnamen.
Geert is een bakker in hart en nieren. Als klein jongetje raakte hij besmet met het virus in de bakkerij van de vader van zijn vriendje. Al tijdens zijn schoolcarrière was hij bezig met het kneden van deeg. En dat is wat hij het liefst doet, zelfs op vakantie in Spanje waar hij op zoek gaat naar het ultieme deeg. En daar is zijn familie erg blij mee!